Eficienţa unui site web

Oamenii  folosesc internetul din dorinţa de a căuta şi obţine informaţii cât mai rapid cu putinţă. Cu alte cuvinte, nu poţi crea un site care se încarcă greu, indiferent de volumul de informaţii pe care-l oferi. Eficienţa este dată de un layout cât mai simplu, astfel încărcarea conţinutului să se facă foarte facil.

Un site poate fi afişat prin intermediul unui game variate de platforme şi browsere. Aşadar, trebuie să te gândeşti dinainte la o variantă optimă pentru pagina ta web. La final, în procesul de testare, trebuie să te asiguri că pagina ta este deschisă cu uşurinţă de cel mai frecvent folosite browsere.

Trăim în era vitezei, aşa că toţi clienţii îşi doresc acces rapid în afişarea paginii web. Programatorul trebuie să se gândească la faptul că orice client şi-ar putea pierde răbdarea dacă este nevoie să aştepte prea mult. Asta l-ar nemulţumi, aşa că ar închide pagina. Una dintre soluţii ar fi ca  pagina să conţină cât mai puţine imagini. Pe de altă parte, poţi folosi imagini care au fost utilizate anterior, astfel acesta să fie încărcate din cache sau din server.

De asemnea, tot pentru eficienţă, evitaţi să obosiţi cititorii! Nu folosiţi culori deranjante ochiului sau combinaţii nepotrivite. De asemenea, păstraţi o consecvenţă a stilurilor şi fonturilor folosite. Utilizatorii sunt nemulţumiţi de infomaţiile oferite cu lispă de profesionalism (ca-n exemplu de mai jos)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *